Dio F.C.M. van Gils

Dio F.C.M. van Gils

Dio F.C.M
. van Gils

Blog

De eerste stappen in de goeie richting

Posted by diovangils on January 9, 2019 at 5:10 AM


Op weg....


Mijn eerste sollicitatiegesprek is achter de rug bij een van de grote gerenommeerde nederlandse banken voor de interim functie van senior customer sevice manager. Inmiddels heb ik te horen gekregen dat ze kiezen voor de andere kandidaat. Mooi, de eerste afwijzing is binnen op weg naar een nieuwe tijdelijke opdracht. Ze zochten naar een ervaren manager met veel kennis van klantcontact en customer experience, omdat er een flinke operationele transitie gemaakt moet worden (er ontbreekt er aan inhoudelijke operationele kennis en er moeten wat efficiencyslagen in callreduction voor elkaar gekregen worden).  Op zich een mooie en wat mij betreft beslist passende opdracht en  jammer dat ik niet voldoende mijn daadkracht hierin heb kunnen laten zien (dat was de bedenking die ze hadden tov de andere kandidaat). Ze vonden dat ik een grote gunfactor heb, maar hadden twijfel of ik een grote afdeling binnen een strak en gevestigd bedrijf met zoveel stakeholders, snel in beweging zou kunnen krijgen. Daar hebben ze best een punt. Naast dat ik dit inmiddels in het verleden wel bewezen heb naar mijn idee, blijft wel het feit, dat ik weinig geduld heb en altijd snel wil kunnen doorpakken. De eerlijkheid gebiedt mij te vertellen dat ik best gefrustreerd kan raken als ik er te weinig snelheid in krijg. Ik heb inmiddels echter wel geleerd deze frustratie te kanaliseren en in een versnellinkje lager te schakelen om mijn snelheid wat aan te passen. Ook heb ik geleerd hoe in dit soort grote organisaties met veel belangen en stakeholders te bewegen en dat een zekere mate van snelheid weliswaar vaak urgent, maar niet altijd de enige en juiste weg is.


Enfin jammer en door...... een afwijzing is weer een stap in de goeie richting. ... er zijn nog wat ijzers in het vuur en er kijken een aantal headhunters en recruiters met me mee, da's altijd fijn.


Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

0 Comments