Dio F.C.M. van Gils

Dio F.C.M. van Gils

Dio F.C.M
. van Gils

Blog

Misverstand

Posted by diovangils on January 29, 2019 at 9:10 AMWat jammer nou, dit misverstand.....


Ik ben de laatste weken inmiddels al een paar keer benaderd voor een job, met de vraag of ik écht ZZP er ben, want dat wil de opdrachtgever echt niet....... of  "ze willen geen interimmer maar beslist iemand in vaste dienst".


Dat kan en dat mag natuurlijk, en wellicht  is het feit dat ik ZZP-er zou zijn een begrijpelijke aanname, omdat ik de laatste tijd meestal wat kortdurende jobs (6 mnd- 2 jr) en interim opdrachten heb gedaan. Eerder heb ik al gezegd dat ik flexibel ben en dat alle opties bespreekbaar zijn en open. Het maakt mij niet uit of ik op ZZP basis werk, gedetacheerd word, of dat ik tijdelijk of vast in dienst kom. Tot nu toe heb ik bij alle opdrachten maar een keer zelfstandig gewerkt als ZZP en een keer ben ik gedetacheerd geweest. Meestal ben ik dus gewoon in dienst gekomen.  Dat mijn verblijf daarna altijd en zonder uitzondering in meer of mindere mate tijdelijk is, is zowel voor de werkgever als voor mij beter. Het is het gevolg van de combinatie van leeftijd, ervaring, interessespanne (het moet voor mij een uitdaging zijn) aan mijn kant en de vaak voor de werkgever beperkende wet- en regelgeving en hieruit voortvloeiende voorzichtigheid van de werkgever. Logisch en helemaal niks mis mee wat mij betreft. Ik verwacht namelijk niet van een werkgever dat ie mij in dienst houdt of moet houden als ik geen grote waarde meer kan toevoegen en mijn salaris dus niet meer waard ben: op de winkel passen kan (bijna) iedereen namelijk, daar heb je mij niet voor nodig. Ik voeg een andere waarde toe.


Als ik klaar ben, ben ik klaar: als het meer ingewikkelde verander en verbeterwerk gedaan is, zit het er voor mij op en moet ik verder. Voortkabbelen en de zaak gaande of draaiende houden is niks voor mij, tenminste niet voor een langere tijd. Bij de meeste werkgevers heb ik indien dat gewenst en relevant was, de continuiteit na mijn inbreng kunnen garanderen, door een (vaak interne) high potential op te leiden en te coachen, zodat hij/zij dit in het volgende wat kalmere stadium kan overpakken vaak tegen een ander salaris: het grove en moeilijkste werk is namelijk gedaan. Een win-win situatie, (er kan ook nog eens iemand doorgroeien). Alles heeft zijn eigen waarde. Ik maak de organisatie en afdeling beter en efficienter in relatief korte tijd en iemand anders kan daarna een tijdlang op een mooi toekomstgericht fundament doorpakken: als de dingen die mij uitdagen en de aanpassingen die nodig zijn gedaan zijn ga ik verder en is er voor mij geen enkele noodzaak om te blijven hangen en mijn tijd uit te zitten: dat past nou eenmaal niet bij me en voegt ook voor de werkgever niks zinnigs toe. Dit is dus altijd in goed overleg en verstandhouding gegaan en voor iedereen beter. Wat wens je nou nog meer als werkgever?

 

Het is dus beter om mij tijdelijk en voor een beperkte tijd in dienst te nemen en niet voor de eeuwigheid. Eeuwigheid is sowieso niet meer van deze tijd en de wens om een "goeie" manager 10 jaar te kunnen binnenhouden is wat mij betreft niet echt realistisch en meestal een illusie. Zeker niet in de snel veranderende wereld van het klantcontact. Een frisse wind en af en toe een andere (ervaren) blik, blijkt zeker in dit snel veranderende metier broodnodig te zijn.


Dus nee, ik ben geen ZZP-er en ja, elke optie is verder bespreekbaar, mij maakt het namelijk niet uit, ik ben gewend mij te voegen naar de wensen van een werkgever...... Verder is de reisafstand ook niet zo belangrijk. Amsterdam en max 75 km. Ik heb ook een pied a terre in Eindhoven (max 35 km). Andere gebieden evt bespreekbaar (waar een wil is is namelijk een weg).
Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

You must be a member to comment on this page. Sign In or Register

0 Comments