Dio F.C.M. van Gils

Dio F.C.M. van Gils

Dio F.C.M
. van Gils

Open sollicitatie
Positieve, enthousiaste en energieke,  allround en senior Manager,


ervaren in veranderen en het verbeteren van de customer- en employee experience  (operationeel en strategisch)
Geachte lezer(es) dezes,

 

Hoewel ik besef dat schieten met losse flodders, niet de meest effectieve manier is om een opdracht of baan te scoren, waag ik me toch aan een schot en een open sollicitatie. Ik wil me graag even in bescheidenheid aan u voorstellen want niet geschoten is sowieso mis, zoals u weet. Dank dat u even tijd wil nemen mijn onderstaande relaas en zelf-beschrijving te lezen.

 
Als (ex) ondernemer met vele jaren senior managementervaring in met name service- en klantgerichte functies alsmede in een meer adviserende en consultancy rol, binnen diverse branches en bedrijfsculturen, ben ik toe aan een uitdagende, tijdelijke senior management- of directie-functie of (pittige) strategische verbeteropdracht. Liefst in een klant- en mensgerichte onderneming of afdeling.


Mede door mijn bedrijfskundige achtergrond en commerciële ervaring, werk ik zelfstandig en liefst met een grote eindverantwoordelijkheid. Tsja, het bloed gaat als (ex) ondernemer toch waar het niet gaan kan. 


Heb door mijn veeljarige ervaring in service- en klantgerichte functies, oor en oog voor de klant en ben hierdoor uitermate markt- en klant georiënteerd te noemen (rode draad door mijn cv). Meer intern gericht ben ik een echte mensenmanager. Heb ruime ervaring met het innovatief en creatief veranderen en projectmatig verbeteren (efficiency/lean/agile) van bedrijfs- ketenprocessen (customer journey), waarin de dienstverlening geoptimaliseerd wordt.  Bedrijven waar klantbeleving belangrijk en van een aparte orde is, hebben hierdoor mijn voorkeur: daar zou ik mijn creativiteit, onderscheidend willen gebruiken. Ik heb een grote passie voor mensen algemeen en klanten in het bijzonder namelijk.

 

Ik geef leiding op mijn eigen (-wijze) inspirerende, enthousiaste en respectvolle menselijke manier en zorg daarmee voor een prettige werkomgeving. Uitdagend en uit handen gevend en loslaten van verantwoordelijkheden (met helicopterview), balancerend tussen zelf laten doen en helpen: coachend dus, ontwikkelend, alsook door middel van competentiemanagement (juiste persoon op de juiste plek).  Hierdoor weet ik medewerkers te boeien en te binden en het uiterste uit ze te halen en het werkplezier te vergroten. Het op deze manier ontwikkelen en creëren van zelfsturende teams, is mij niet vreemd. Bij tijdelijke opdrachten weet ik naast het leggen van een solide strategische basis, de continuïteit te garanderen.


Praktisch ben ik gewend financiële en kosten reducerende doelstellingen uit te zetten in jaarplannen, de uitgezette resultaten met mijn teams te behalen en te overtreffen en een bedrijf of afdeling efficiënt en commercieel en lean als een ondernemer te leiden en te managen. Ben al een aantal malen succesvol geweest om, middels (innovatieve) automatisering en het inrichten van procesverbeteringen, contactcenters efficiënter en klantgerichter te maken.
 
Als mens ben ik empathisch, vooral luisterend, dienend en toegankelijk:  zacht waar kan en hard waar nodig: enthousiast, stimulerend, met een positieve instelling en een can-do en no-nonsense mentaliteit: vooral positief, energiek en gepassioneerd. Communicatief sterk, open en eerlijk. Creatief (out of the box) in ideëen en oplossingen. Coachend en stimulerend. Ik ga voor het beste resultaat (en beter):  tot het gaatje als het moet: faillure is not an option.  Mijn nivo is HBO+.  Ben daarnaast uitermate representatief, voorkomend en een netwerker, een prettige sociale collega om mee samen te werken en een inspirerend leider om te volgen.


Ben ervan overtuigd dat ik waarde kan toevoegen aan een (uw) bedrijf. Dat ik afdelingen/teams op een hoger plan kan brengen en met een 100% succesgarantie kan leiden en managen en uiteindelijk de continuïteit kan garanderen, bij mijn vertrek.


Zou graag eens persoonlijk met u van gedachten willen wisselen over hoe ik u zou kunnen helpen.


Op mijn persoonlijke website vindt u alles wat u over mij wilt weten, open en eerlijk en kunt u bovengenoemde zaken staven: u vindt daar een aantal persoonlijkheidstests en assessments.  Ook vindt u op deze website een overzicht van behaalde resultaten en referenties.


Mijn LinkedIn profiel vindt u hier


Met vriendelijke groet,

Dio van Gils
0654671171
 
Concrete aanpak en fases, verbetertrajecten:


1. Probleemanalyse en verbeterpotentieel inzichtelijk maken  

2. Verbeterplan (werkvloer betrekken, lean)

3. Verbeterprojecten opstarten (scrum/agile)

4. Implementeren

5. Verbeteringen inzichtelijk maken (rapportages)

6. Continuiteit garanderen (overdracht) en mezelf overbodig maken

7. Afsluiting